Route

Route

Naar La Grenouille


La Grenouille is eenvoudig te bereiken. Vanaf de A75 van Clermont-Ferrand naar route camping grenouille

Montpellier ligt Brenat nog slechts 17 km naar het oosten. Vanaf Utrecht is de afstand zo’n 980 km.
Brenat komt niet voor op de meeste routekaarten. Let u er vooral op dat u het gehuchtje Brenat van La Grenouille niet verwisselt met de plaats Brenat ten oosten van Issoire!

Als u met navigatie rijdt stelt u de bestemming dan in op Jumeaux of Serlandes en rijdt u van daaruit door op de beschrijving hieronder, al of niet m.b.v. de kaart.

Met de auto


Vanuit Nederland gaat u via Lille en Kortrijk richting Parijs. Bij Parijs volgt u permanent de richting Bordeaux en Nantes. Bij aanvang van de tolweg voorbij Parijs kiest u vervolgens voor de richting Orleans en Clermont-Ferrand. Bij Clermont-Ferrand houdt u de A75 richting Montpellier aan. Na ca. 43 km neemt u dan afslag 17 naar Jumeaux en Brassac-les-Mines (komend vanuit het zuiden is dit eveneens afslag 17). Midden in Jumeaux (zo’n 9 km na afslag 17) bij het dorpsplein kiest u de D33 richting Champagnat-le-Jeune en St. Martin d’Ollieres. Deze bergweg leidt u naar Serlandes (zo’n 4 km nadat u in Jumeaux de D33 bent gaan volgen) en daar neemt u linksaf de D703; direction Coupe Gorge. Deze bergweg leidt u het Parc Regional Livradois-Forez binnen en na zo’n 4 km ligt Brenat aan uw linkerzijde.

Wanneer u met caravan, aanhanger of camper bent, parkeert u dan uw campingomgeving05
auto bij het begin van de weg en inspecteert u vooraf de toegangsweg. Er is een trekkerservice aanwezig die caravan of aanhanger/vouwwagen voor u kan plaatsen.

Als u gebruikt maakt van een navigatiesysteem, zoals bijvoorbeeld TomTom, waar u coördinaten in kunt zetten, coördineer dan op 45°26’40″N, 03°22’52″O

Met de trein


Raadpleeg voor uw treinmogelijkheden de diverse sites van de NS of SNCF. Het plaatsje Brassac-les-Mines op zo’n 9 km van La Grenouille heeft via Clermont-Ferrand een treinverbinding met Parijs. Als u vanuit Clermont Ferrand (€ 25,-) of vanuit Brassac (€ 10,-) opgehaald wenst te worden dan kunt u daarvoor vooraf contact met ons opnemen.

Met het vliegtuig


Zowel vanuit Amsterdam als vanuit Brussel is er een directe vliegverbinding met het vliegveld Aulnat in Clermont-Ferrand. Van daaruit kunt u (per taxi) naar het treinstation voor een verbinding met Brassac-les-Mines (ca. 45 minuten). Daar kunt U de taxi nemen naar Brenat. Als u vanuit Brassac of Clermont Ferrand opgehaald wenst te worden dan kunt u daarvoor vooraf contact met ons opnemen.

error: Content is protected !!